šŸ“§contact@vitatwist.nl

Bezoek de gewichtsconsulent

De BGN-gewichtsconsulent adviseert je bij het verbeteren van je voedingspatroon en het bereiken van een gezond gewicht. We volgen hierbij de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. Dit betekent voor jou dat we alleen voedingsadviezen geven die wetenschappelijk zijn onderbouwd.

"We werken niet met maaltijdvervangers en afslank supplementen.

Gewoon gezonde voeding is het uitgangspunt in onze adviezen."

Advies op maat

Voordat we je een voedingsadvies geven, brengen we je huidige leefstijl in kaart. Wat je op dit moment eet, wat voor werk je doet, of je sport en of je een dieetverleden hebt, nemen we allemaal mee. Geen mens is hetzelfde en onze adviezen zijn dus altijd maatwerk. In kleine stapjes werken we toe naar een gezond voedingspatroon en een gezond gewicht.

Zonder doorverwijzing

Heb je een voedingsvraag of afvalwens dan kun je zonder doorverwijzing door een huisarts bij de BGN-gewichtsconsulent terecht. Er is één uitzondering: Als je om medische redenen voeding nodig hebt die aan specifieke eisen moet voldoen begeleiden we je niet. In dat geval heb je een doorverwijzing van je (huis)arts nodig voor een diëtist.

Onze visie op afvallen

Afvallen, diëten, lijnen. Hoe je het ook noemt, je wilt in ieder geval gewicht verliezen. Dat doe je simpel gezegd door minder te eten en meer te bewegen. In de praktijk blijkt dit lang niet zo eenvoudig en worstelen velen met hun gewicht. Jij misschien ook wel? Afvallen is één ding, maar op gewicht blijven is misschien nog wel het aller moeilijkst. Eten is tegenwoordig overal om ons heen. We worden talloze keren per dag verleid tot het eten van minder gezonde producten. Je moet wel heel sterk in je schoenen staan om al die verleidingen te weerstaan. Daarnaast wil je ook gewoon kunnen genieten van lekker eten. Het hele jaar sla en rauwe wortels is geen feestje. Het moet wel leuk blijven en inpasbaar zijn in je dagelijkse leven, toch?

Stap-voor-stap en afgestemd op jouw persoonlijke situatie

Afvallen is wat ons betreft geen tijdelijke zaak. Het gaat om het stap-voor-stap verbeteren van je voedingspatroon. Niet voor even, maar voor altijd. "Is dat wel vol te houden?", hoor ik je denken. Zeker wel! Door het maken van slimme en gezonde keuzes, door je voedingspatroon af te stemmen op je dagelijkse activiteiten, door rekening te houden met feestjes en andere verleidingsmomenten. Maar ook door ruimte in te bouwen voor af en toe die minder verantwoorde keuze. Het gaat tenslotte om de totale balans.

Jij leert hoe je een gezond gewicht bereikt en behoudt

De BGN-gewichtsconsulent helpt je graag op weg met het stap-voor-stap verbeteren van je voedingspatroon. Zodat je straks zelf alle kennis en vaardigheden hebt om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Benieuwd wat de BGN-gewichtsconsulent voor jou kan betekenen? Neem contact op.

Gezond gewicht

Je fit voelen, lekker in je vel zitten. Een gezond gewicht draagt daar voor een groot deel aan bij. Hoe is dat voor jou op dit moment? Ben je tevreden over je lijf? Zit je kleding lekker? Er zijn verschillende redenen waarom dat net even niet zo kan zijn. Wellicht wil je nog wat kilo’s kwijt na je zwangerschap of merk je juist dat met het ouder worden de kilo’s er minder makkelijk vanaf gaan. Of ben je al jaren aan het diëten en kan je de goede balans niet vinden. Wat de reden ook is, de BGN-gewichtsconsulent begeleidt je graag naar een gezond gewicht.

Bepaal je Body Mass Index (BMI)

Of je een gezond gewicht hebt, kun je meten met de Body Mass Index (BMI) én je middelomtrek. Samen geven ze een goed beeld van een gezond gewicht. De BMI geeft aan of je gewicht gezond is in relatie tot je lengte. Je berekent hem als volgt:

BMI = Gewicht (kg) / lengte x lengte (m)

Dat is jouw gewicht in kilogram gedeeld door jouw lengte in meters in het kwadraat.

BMI < 18,5: ondergewicht
BMI 18,5 – 25: normaal gewicht
BMI 25 – 30: overgewicht
BMI > 30: obesitas

Bepaal je middelomtrek

Het meten van je middelomtrek is een andere manier om te kijken of je een gezond gewicht hebt.

 

Beoordeling en advies Middelomtrek mannen in cm Middelomtrek vrouwen in cm
Probeer op gewicht te blijven. 79-94 68-80
Probeer af te vallen. Zorg er in ieder geval voor dat je niet aankomt. 94-102 80-88
Probeer onder begeleiding af te vallen. > 102 > 88

Vergoeding via je zorgverzekering

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt (een gedeelte van) de consulten van de BGN-gewichtsconsulent vanuit de aanvullende verzekering. In onderstaand overzicht zie je welke zorgverzekeraars dat zijn. Als je op de betreffende zorgverzekeraar klikt, kun je lezen welke vergoeding wordt gegeven.

 

Wij adviseren jou met klem om ook zelf bij de zorgverzekeraar na te vragen of je voor een vergoeding in aanmerking komt, zodat je niet voor een teleurstelling komt te staan.

Vergoeding door een groot aantal zorgverzekeraars vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Geen invloed op jouw eigen risico.

Raadpleeg voor de zekerheid altijd je zorgverzekeraar.

Tenzij anders aangegeven geldt de vergoeding per kalenderjaar.

Overzicht vergoedingen zorgverzekeraars 2022

Het vergoedingen overzicht voor 2022 is tot stand gekomen met behulp van de informatie op Zorgwijzer.nl:

Vergoeding gewichtsconsulent (voedingsadvies) - Zorgwijzer

 

 

Hoewel wij de informatie op deze pagina met de grootste zorgvuldigheid bijhouden, kan de BGN of VitaTwist niet verantwoordelijk gehouden worden voor incorrecte informatie. Heb je aanvullingen en/of opmerkingen, laat het mij of BGN dan vooral weten

 

 

Op naar een gezond gewicht!

De BGN-gewichtsconsulent begeleidt je graag naar een gezond gewicht.