šŸ“§contact@vitatwist.nl

Bewust gezond eten is nog geen gewoonte!

Van de Nederlanders maakt 82 procent dagelijks bewust gezonde voedingskeuzes. Men zegt daarbij vooral te letten op het eten van voldoende groente en fruit. Maar voor minder dan 1 procent is gezond eten en drinken inmiddels een vaste gewoonte. Dit blijkt uit de Healthy Lifestyle Monitor, een grootschalig marktonderzoek onder ruim 5.000 Nederlanders.

 

Gezondheid en gewicht

Bijna de helft van de Nederlanders die bewust let op gezonde voeding, doet dat voor de gezondheid. Ook een belangrijke reden is het gewicht op peil houden of juist afvallen. Opvallend is dat slechts 1 procent aangeeft gezond te eten en drinken uit gewoonte of voor een goed gevoel.

Suiker en vet

Nederlanders die dagelijks bewuste voedingskeuzes maken, zeggen vooral te letten op het eten van voldoende groente (46 procent) en fruit (44 procent). In mindere mate zegt men te letten op de inname van suiker (33 procent), vet (22 procent), voldoende water (19 procent), geen frisdrank (17 procent) en minder alcohol (10 procent).

Gezondheidsbewuste eters zijn ouder

Vrouwen en 50-plussers letten relatief vaak bewust op gezond eten en drinken. Zo zegt 87 procent van de vrouwen bewust te letten op voeding, tegenover 76 procent van de mannen. Hoe ouder Nederlanders zijn, hoe bewuster ze omgaan met hun voeding. Van de 50-plussers zegt 86 procent bewust te eten en te drinken, vergeleken met 75 procent van de 18- tot 34-jarigen en 80 procent van de 35- tot 49-jarigen.

Herkenbaar jij je hierin?
Wil je weer grip op jouw eetpatroon? Neem contact op contact@vitatwist.nl

Bron: 'nieuwsvoordietisten'