šŸ“§contact@vitatwist.nl

Voedingscoach

Een Voedingscoach begeleidt mensen op het gebied van gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Afvallen, ons gewicht en gezonde voeding zijn dingen waar we ons steeds meer mee bezig houden en bewuster van worden. De documentaires over voeding zijn niet meer weg te denken van Netflix. Mensen die gewicht willen verliezen of hun eetpatroon aan willen passen om een gezondere levensstijl te kunnen volgen, kunnen bij de voedingscoach om hulp vragen. Ook wanneer je last hebt van bepaalde allergieën of intoleranties kan een voedingscoach ingeschakeld worden.

 

Gezond eten heeft een sterke, positieve invloed op lichaam en geest. Het zorgt voor een gezond spijsverteringssysteem, heeft een reinigende en opbouwende werking, geeft vaak energie en verhoogt de werking van het immuunsysteem. De voedingscoach is deskundig op het gebied van voeding en een gezonde levensstijl. De voedingscoach weet alles over gezonde voeding, de juiste hoeveelheden en de juiste balans in het eten. Door daarnaast voldoende te bewegen kan een gezonde levensstijl worden nagestreefd. Een coach kan ook een stok achter de deur zijn. Een wekelijks weegmoment waarbij je jezelf en je coach niet wilt teleurstellen kan helpen in het proces. Een voedingscoach kan een plan opstellen, afgestemd op jouw situatie waarbij rekening wordt gehouden met bijvoorbeeld een druk gezinsleven en/of onregelmatige werktijden.

 

 

 

Met een lichaamsanalyse bij een voedingscoach krijg je ook inzicht bijvoorbeeld je vetpercentage en spiermassa.

 

Het is belangrijk dat mensen voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Mensen moeten niet te veel, maar ook weer niet te weinig eten. Veel mensen die bijvoorbeeld af willen vallen, gaan minder eten. Maar dit hoeft niet altijd de oplossing te zijn. Het aanpassen van het voedingspatroon en gevarieerd en in juiste samenstelling gaan eten, werken vaak beter en zijn minder tijdelijk van aard. Het gaat om een duurzame oplossing, een nieuwe stijl van eten en leven. De voedingscoach bekijkt het huidige voedingspatroon van de mensen, analyseert en beoordeelt deze en stelt een nieuw voedingspatroon op. De voedingscoach stimuleert de mensen om gezond te eten, genoeg te bewegen en een gezonde levensstijl na te streven.

Een (voedings)coach is iemand die naar je luistert en bij wie je je verhaal kwijt kan. Door het te bespreken leer je je valkuilen kennen en inzien waarom het mis ging en kunnen jullie samen op zoek gaan naar een oplossing hoe je dit in het vervolg kunt voorkomen.

 

Coaching is persoonlijk: wat voor de één werkt, is voor een ander niet de juiste aanpak. VitaTwist maakt een professioneel coachtraject toegankelijk, laagdrempelig en overzichtelijk voor iedereen die een gelukkiger leven wil leiden. Dat gun ik jou en jij verdient dat.

 

Met een (professionele) coach haal je het maximale uit jezelf of je dierbaren. Of dat nu op persoonlijk of zakelijk vlak is. Ik help je daarbij, graag wil ik jouw leven beter maken.

 

VitaTwist is aspirant gewichtsconsulent en staat geregistreerd bij BGN Gediplomeerd Allround Life(style) coach, Voedingscoach, Stress- & Burn out coach, Budget coach met daarnaast specialisaties op het gebied van NLP, (Social) Psychology, Orthomoleculaire voedingsbasisleer, Fytotherapie (medicinale kruiden- en plantenleer) en ervaringsdeskundige. Ik weet het, het is en mond vol, maar in dit vak is het belangrijk up 2 date te blijven om de juiste zorg en tools aan de cliënt te kunnen reiken. Een VitaTwist is nog altijd niet uitgeleerd.