📧contact@vitatwist.nl

JOMO

Ik kwam laatst een fantastische nieuwe term tegen!
 
JOMO...

"Uh wat zeg je nu weer Chantal?"
 
Dat staat voor: Joy of Missing Out
De prachtige tegenhanger van FOMO, haha ik zie je al verontwaardigd kijken nu, maar to the point: FOMO wat staat voor de Fear of Missing out.

 

 Heel lang heeft ons leven gedraaid om FOMO.
Continu bezig zijn op onze telefoon, email en internet.
Altijd maar aan, altijd geprikkeld en soms zelfs overprikkeld.
 
Juist dat werkt verlammend en maakt je passief op allerlei andere gebieden. Zoals bewegen, sporten, gezond shoppen op bijv. de weekmarkt, ontspannen in de buitenlucht, zelfontwikkeling of je doelen halen of vasthouden. En gewoon eens rustig nadenken...

 
JOMO
Ik kan daar zo van genieten. Dat doe ik door bijvoorbeeld alleen op gezette tijden mijn berichten te checken. Ik voel me er totaal niet schuldig over als ik niet meteen op een bericht reageer. Ik doe dat op een moment dat goed voelt voor mij. Wel binnen 24 uur als ik heel eerlijk ben maar dat heeft te maken met het zelfstandig ondernemerschap. Ook als ik een bericht heb gelezen en nog niet weet hoe daarop te reageren, kan ik heel ontspannen wachten.
 
Ik verwacht ook niet meer van anderen dat zij meteen reageren, antwoord hebben of klaar staan.
 
Het is zoveel meer ontspannen om in jouw eigen tempo en jouw gevoel te volgen. Niet de stress te volgen, maar de intuïtie volgen. Intuïtie voel je als je weer in contact bent met jezelf, in balans bent en niet wordt afgeleid door externe factoren. Met JOMO is er ruimte daarvoor.
 
Probeer het eens, het is even wennen en voelt wat gek. Maar het werkt wel. misschien voelt het wat "zweverig" 

Maar weet je, die oudste man op aarde (112 jaar) gaf in 2019 een interview.

Allereerst is hij een Japanner. De levensverwachting in het land Japan is de hoogste ter wereld. De Japanse keuken, met veel natuurlijke voedingsstoffen en weinig calorieën, wordt vaak als een belangrijke reden aangehaald waarom de mensen hier zo oud worden.

 

Er zullen nog meer redenen zijn. In 2019 jaar zei Watanabe in een interview wat zijn geheim van een lang gelukkig leven is:

"Niet boos worden en altijd een glimlach op je gezicht houden."

 

Laten we deze uitspraak onthouden ;-)