📧contact@vitatwist.nl

Lekker gegeten dit weekend?

Te veel paaseitjes gegeten? Zo bestrijd je het opgeblazen gevoel.

 

Kon je niet weerstaan aan het immens grote aanbod van chocoladen eitjes en moet je het nu bekopen met een opgeblazen gevoel? Misschien ervaar je zelfs buikkrampen, constipatie of juist diarree. Dankzij onderstaande tips kijg jij je energie terug en voel je je minder ‘dik’ na de schranspartij van afgelopen weekend.

 

Probeer nu bij elke maaltijd zoveel mogelijk producten te eten die jouw spijsvertering bevorderen. Deze krikken je energiepeil weer op zodat je je minder moe voelt. Een handvol gedroogde vijgen bevat veel vezels en voorkomen constipatie. Doe ze in je havermoutpap, bij je ontbijtgranen of neem ze als vieruurtje. Ook linzen en avocado's zijn goede bronnen van vezels.

Bruine rijst is beter dan de witte variant, ze helpen je darmflora gezond te houden en stimuleren het spijsverteringsstelsel. Vergeet Broccoli niet, dit is niet alleen goed voor de grote hoeveelheid vitamine D en C, maar het bevat ook veel vezels en antioxidanten. 

 

Goed water drinken, goed bewegen door bijvoorbeeld een extra blokje om te wandelen uit het werk of vanavond na het avondmaal.

 

Wellicht heeft dit je motivatie aangewakkerd om door te pakken en binnenkort met de VitaTwist Suikervrij Challenge mee te doen?Hierover binnenkort meer...

 

Succes!