📧contact@vitatwist.nl

Anti-Dieetdag!

Op 6 mei is het Internationale Anti-dieetdag.

De Internationale Anti-dieetdag is in 1992 ingesteld als reactie op de zelfmoord van een 15-jarige meisje.
Ze kon er niet meer tegen dat ze zo dik was. Gewicht en de obsessie om slank te zijn neemt een grote plaats in bij heel veel mensen.

Op de anti-dieet dag gaat het erom 'niet de hele dag aan afvallen en diëten te denken'

Het is een dag waarop je lekker en gezond mag eten. En ook bewegen krijgt de aandacht.

 

In Nederland wordt deze dag ondersteund door De Nederlandse Obesitas Vereniging. Anti-Dieet dag is volgens de vereniging nodig omdat de samenleving constant boodschappen uitzendt, dat dik lelijk is, ongezond is, dik zijn kost de maatschappij klauwen met geld en dat dat koste wat het kost vermeden of verholpen moet worden. De vereniging roept deelnemers op om één dag niet aan de lijn te doen of op de weegschaal te gaan staan.

 

Niet alle mensen die overgewicht hebben, kunnen daar wat aan doen. Steeds vaker komen we er achter dat er een andere reden is. Die moet dan gezocht worden in het medische circuit. En helaas vind je daar met overgewicht niet altijd een luisterend oor.

In heel veel gevallen is overgewicht een combi van wat iemand is overkomen, aangeleerd gedrag en een lang termijn van verwaarlozing door een ongezonde leefstijl en eetgewoonten. Helaas weet ik als geen ander hoe dat is.


Ik wil je natuurlijk niet opzadelen met strikte eetschema's of crashdiëten. Die ga je toch niet volhouden en een crashdieet werkt op langere termijn toch niet. Je blijft achter met een paar hardnekkige bonuskilo’s. Daar zit je vast niet op te wachten of wel?

 

Speciaal voor jou heeft Vitatwist de mogelijkheid gebruik te maken van een gratis consult!

 

Zie of spreek ik je snel?

 

Liefs Chantal.

Vitatwist.nl