📱 06 824 851 11 📧contact@vitatwist.nl

8 twists om minder zout te gebruiken

We eten niet alleen te veel suiker maar ook te veel zout. Blijkbaar zijn we verslaafd aan zout.
Ons lichaam heeft aan 1,5 gram zout per dag genoeg. Het advies is om niet meer dan 6 gram zout per dag te eten. Maar we krijgen gemiddeld per dag ongeveer 9 gram binnen. Dit is veel. Veel te veel....

De meeste producten die we eten bevatten zout zonder dat we dat zelf toevoegen.
Het Voedingscentrum adviseert ons om bijvoorbeeld elke dag 6 volkoren boterhammen te eten. Ze adviseren dat omdat er jodium aan het broodzout is toegevoegd. Als je die boterhammen eet dat krijg je al bijna 3 gram zout binnen. De boterhammen zijn dan nog niet eens belegd. Zout zit ook in vleeswaren, kaas en kant-en-klaar producten. Veruit het meeste zout wordt gebruikt om producten langer houdbaar te maken, wist jij dit?

 

Graag geef ik je 8 twists om minder zout te gebruiken:

 

  1. Voed je smaakpapillen op. Huh?!... Ja, echt. Even afkicken van deze gewenning.Wanneer je een paar dagen minder zout gebruikt past je smaak zich reuze snel aan deze nieuwe eet- of eigenlijk smaakgewoonte. Net even die twist ;-)
  2. Kook met verse producten in plaats van met pakjes en zakjes.
  3. Voeg geen zout toe wanneer je pasta, rijst of aardappelen kookt.
  4. Eet verse vis in plaats van gerookte, ingeblikte of gedroogde vis.
  5. Kies voor vers vlees in plaats van vleeswaren, salami en andere bewerkte vleeswaren.
  6. Voeg kruiden toe als je groenten, aardappelen, rijst of pasta kookt in plaats van zout.
  7. Maak je eigen sladressing van olie, azijn of citroensap met verse kruiden.
  8. Gebruik verse kruiden, knoflookpoeder, koriander, mosterdzaad, citroen, mint, komijnzaad, chilipoeder, kerriepoeder, rozemarijn, tijm, basilicum, laurierblad, gember, Spaanse peper, peper, bieslook en peterselie.

 

Succes en reset jezelf eens in de zoveel maanden!

 

 

 

Wat is jouw truc om minder zout te gebruiken? Ik lees ze graag! Deel ze en mail ze ;-)

contact@vitatwist.nl

 

Liefs Chantal.


«   »