📧contact@vitatwist.nl

Guilty pleasures

Het water loopt bij mij al in de mond als ik aan mijn top 5 Guilty Pleasures denk.

 

Ik probeer jou te motiveren om de Vitatwist 21 dagen Suikervrij Challenge te doen. En zelf doe ik ook geregeld een maand zonder suiker.

Maar dat laat ik daarna ook weer een beetje los. Na een Vitatwist 21 dagen Suikervrij Challenge blijven er altijd dingen hangen voor een gezonder lichaam, maar de boog kan niet altijd gespannen zijn, toch? Ik heb mijn doel bereikt en in de weken na een challenge let ik iets minder op wat ik eet. Dat is ook wel weer lekker, want ik heb nogal wat guilty pleasures als het gaat om suiker.

Guilty pleasures laat ik deelnemers van de Vitatwist 21 dagen Suikervrij Challenge altijd noteren rond dag 14. Na 2 weken voelen de deelnemers namelijk heel goed aan welke suikerrijke producten ze echt missen. Zo heb ik ook een persoonlijke top-5 in willekeurige volgorde (ze zijn niet door het hele jaar heen hetzelfde ;-)):

  1. Luxe chocolade bonbons en het liefst met een heerlijke likeurvulling 
  2. Hazelnootgebakjes
  3. Bokkenpootjes
  4. Bastogne koekjes
  5. Glas baileys on the rocks

 Mjummmm, lekker toch? Het bizarre is dat ik nu weer een aantal weken aan te veel suiker zit en ik direct de effecten voel: meer energiedips, hoofdpijn, ik kom wat aan en ik voel mij echt minder fris, fit en gezond. Er komt dus snel weer een moment om wat voorzichtiger te zijn.

 

Wil jij ook (weer) wat minderen?

Dan hier een kleine tip.

Neem jezelf voor dat je af en toe mag ‘zondigen’. Maak een persoonlijke top 5 van jouw Guilty Pleasures en die neem je gewoon zo nu en dan, op momenten dat je dat zelf inplant. Maar je laat de snoeppot bij de receptie, dat koekje bij je thee en/of koffie of dat taartpuntje bij je schoonouders lekker staan. Moet je eens kijken hoeveel je dan NIET neemt.

 

 Ik ben eigenlijk wel benieuwd. Wat staat er in jouw zoete suikerrijke Quilty Pleasure top 5?


Liefs Chantal

Vitatwist.nl