📧contact@vitatwist.nl

Doe het anders!

In de strijd tegen de kilo's zie ik mensen helaas vaak dezelfde dingen verkeerd doen. Daarom vind je in deze blog een aantal dingen die je absoluut niet moet doen om af te vallen:

1. Sla geen maaltijden over
Een of meerdere maaltijden overslaan om af te vallen is een slecht idee. Wanneer je maaltijden overslaat krijg je vroeg of laat zo'n ontzettende trek dat je meer eet dan wanneer je gewoon 3 maaltijden op een dag had genomen.

Neem daarom 3 maaltijden per dag en eventueel 2 of 3 gezonde snacks tussendoor. Op die manier heb je voldoende energie gedurende de dag en barst je niet van de honger en voorkom je eetbuien!

2. Drink geen calorieën
Als je wilt afvallen dan is stoppen met het drinken van calorieën het makkelijkst wat je kunt doen! Maak een simpele twist, dus verander een slechte gewoonte zoals calorierijke drankjes en je zult verbaasd zijn wat dat meet de weegschaal en/of je cm's doen!

Een voorbeeld: 1 glas sinaasappelsap bevat 110 kcal en een glas cola 101 kcal. Stel je neemt 5 glazen cola op een dag dan krijg je 505 kcal binnen. Dat is net zoveel als een grote lunch of diner!

Maak een twist in jouw leefstijl, sla daarom de drankjes met calorieën over en kies voor light frisdrank, bronwater met een smaakje en neem een zoetje i.p.v. suiker in de koffie. Let op te veel bruis, koolzuur zet je maag uit waardoor je maag gewent raakt om meer inhoud te willen. Gevolg, sneller trek!

3. Niet te snel afvallen
Wanneer je hebt besloten dat je wilt afvallen dan wil je natuurlijk dat je binnen een paar weken van je kilo's af bent. Maar helaas werkt het zo niet. Wanneer je teveel en te snel afvalt breekt je lichaam spiermassa af en wordt je rustverbranding lager dan voor het dieet. Waardoor je minder kunt eten dan voor je begon met afvallen...

Hierdoor blijven veel mensen aan het jojo-en: crash dieet -> lagere rustverbranding -> weer crash dieet -> nog lagere rustverbranding .... totdat je zoals ik dat wel eens noem jezelf 'kapot' lijnt. Geen dieet slaat ineens meer aan en soms kom je tijdens een bepaald dieet juist aan. 

Dit wil je niet!

Je wilt rustig en geleidelijk afvallen zodat je lichaam voornamelijk de vetreserves verbrand en niet je spieren!
Richt je daarom op ongeveer één kilo afvallen per week.

4. De weegschaal vermijden
Sommige mensen vermijden de weegschaal omdat ze bang zijn dat ze zijn aangekomen.
Maar hoe weet je of je dieet werkt als je jezelf niet weegt? Misschien val je niet af en moet je minder eten of misschien verlies je te snel gewicht en moet je wat meer eten!

Je weet het alleen wanneer je regelmatig je gewicht weegt!

Weeg jezelf daarom een paar keer per week en neem het gemiddelde van de week. Je gewicht schommelt namelijk altijd een beetje van dag tot dag.

5. Vergeet pillen, poeders, en afslankshakes
Er is geen magische pil waardoor je gaat afvallen. Wanneer die er was dan zou niemand overgewicht hebben. Zo simpel is het. Koop daarom geen magische pillen, poeders en afslankshakes. Het is zonde van je geld en ze werken niet.

De juiste voeding, een of meerdere twists in jouw leefstijl en meer bewegen zijn het allerbelangrijkste wanneer je wilt afvallen. Ga daarom aan de slag met een van mijn trajecten. Zodat ook jij kan afvallen met lekker en normaal eten!

Hopelijk heb je iets aan deze tips! Wanneer je nog vragen hebt over een traject, recept, een challenge of persoonlijke coaching wilt kun je altijd een reactie op deze blog sturen.

 

Liefs Chantal

contact@vitatwist.nl