📧contact@vitatwist.nl

Hoe is jouw relatie met voeding?

Hoe is jouw relatie met voeding?

Inmiddels zit die van mij wel snor, maar ik kan je vertellen dat mijn relatie met voeding een aantal jaar geleden om te janken was.

Voeding was een soort beloning/straf dingetje in die tijd. Of ik at gezond of ik at alles wat los en vast zat. Ik stond ook constant op die akelige weegschaal, poeh... wat een stress steeds!

Toen ik af wilde vallen mocht ik alleen nog maar gezond eten. En zo min mogelijk.. alle koolhydraten tellen enzo. Taart, pizza, wijn, chocolade, chips etc. die waren verboden door de weeks.

En wanneer ik mezelf de hele week netjes aan die gezonde regels heb gehouden kon ik mezelf belonen met een cheatday op zaterdag. Waarbij ik alles at of dronk wat los en vast zat. 

Om vervolgens nog maar een cheatday in te lassen op zondag. En nog een, want hey, 'ik was nu toch al verkeerd bezig, die goed wijn moest op, de zak chips zal werd anders taai en het was tenslotte weekend'.

'Maandag begin ik wel weer opnieuw'. Herken je dat???


Dat cirkeltje draaide maar door en ik sprak mijzelf iedere keer boos toe omdat ik weer niet was afgevallen en werd steeds strenger voor mezelf.

Tot dat ik zag dat dit niet ging werken. Ik viel totaal niet af en werd steeds minder blij van mezelf.

Ik moest het anders gaan doen.
Inmiddels heb ik de grijze flexibele middenweg gevonden. En ik kan je vertellen, wat een verademing is dat!

Nooit meer het gevoel dat iets is mislukt als ik even ‘buiten het boekje’ ben gegaan.

Nooit meer ‘ik start maandag wel’.

Nooit meer een schuldgevoel als ik iets heb gegeten dat minder gezond is.


Ik geniet en herpak mezelf. En beweeg meer.
Ik wil nu gezond eten omdat ik weet hoe ik mijzelf daarbij voel.

Ik kies er bewust voor om mijn lichaam 80% te voeden en ik kies er bewust voor om 20% te genieten van de minder gezonde producten. En soms is dat 60/40 of 50/50. Ja ook op een woensdag of een donderdag. So be it.

Wil jij dit ook leren?
Dan heb ik een leuk nieuwtje voor je:

Omdat ik deze stuggles bij heel veel mensen zie gebeuren heb ik besloten om een mini cursus te gaan maken. Een cursus waarbij ik je ga helpen om weer echt kunnen genieten van eten, zonder schuldgevoel en zonder regeltjes. Een onderwerp wat mij echt aan het hart gaat en toegankelijk zou moeten zijn voor iedereen. Ik kan je alvast verklappen dat ik de cursus voor heel zacht prijsje zal aanbieden.

Op dit moment ben ik druk bezig met de modules, de inhoud en het werkboek en zijn de eerste proeflezers enthousiast begonnen. Ik zal je op de hoogte houden wanneer de cursus live gaat.

Daar heb je natuurlijk nu niets aan, dus voor nu een kleine opdracht voor jou:


Laat gezond of ongezond eens los en kies morgen eens bewust voor iets waar je zin in hebt, zonder oordeel over dat product zelf. Ik ben benieuwd wat het met je doet, welke gedachten er naar boven komen en wat je opvalt.

Super leuk als je deze ervaring met me deelt door een mail naar mij toe te sturen: contact@vitatwist.nl 


Weet ook dat je mij altijd een berichtje mag sturen als je vragen/opmerkingen hebt of even wilt sparren. Ik vind het super leuk om met je in contact te komen en help je graag op weg.

 

liefs Chantal 

Vitatwist.nl