📧contact@vitatwist.nl

FAQ

veelgestelde vragen

WAT IS EEN GEWICHTSCONSULENT?

Een gewichtsconsulent is iemand die mensen met gewichtsproblemen begeleidt, adviseert en motiveert. Dit doe ik door middel van richtlijnen over gezonde voeding en voldoende beweging. Vaak zie je dat mensen na een crash-dieet waarbij ze veel zijn afgevallen, snel weer aankomen (het welbekende jojo effect). Dit komt omdat een crashdieet simpelweg niet vol te houden is. Ik wil je een nieuw eet- en leefpatroon aanleren dat voor jou haalbaar is, dat je de rest van je leven vol kunt houden en waardoor je op jouw streefgewicht blijft. 

WAAROM EEN BGN GEWICHTSCONSULENT?

Iedere BGN-gewichtsconsulent:

is in het bezit van een geldig diploma gewichtsconsulent van één van de geaccrediteerde opleidingen; volgt regelmatig bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied; begeleidt cliënten volgens het BGN-behandelprotocol; volgt bij een geschil de BGN-klachtenprocedure; verkoopt géén maaltijdvervangers of afslankproducten. 

De beroepsnaam gewichtsconsulent is niet beschermd. Dat betekent dat iedereen die dat wil, zich gewichtsconsulent mag noemen. De Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland biedt informatie waar je een erkend BGN-gewichtsconsulent kunt vinden.

 

WAT IS EEN LEEFSTIJLCOACH?

Een leefstijlcoach ondersteunt mensen om in hun dagelijks leven zelf betere keuzes te maken, gericht op de belangrijke pijlers: voeding, beweging, stress, ontspanning en slaap. Het belangrijkste kenmerk van een leefstijlcoach, is dat zijn of haar aanpak coachen als grondslag heeft.

VOOR WIE IS HET?

Voor iedereen die het eeuwige diëten zat is. Of je nu wilt afvallen, op gewicht wilt blijven of alleen wilt weten of je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. VitaTwist is er voor iedereen. Door deels online te werken kan ik je, waar je ook woont, begeleiden naar jouw doel toe. Samen werken we aan jouw nieuwe leefstijl. Mijn pakketten zijn niet geschikt voor jou als je gaat voor een snelle oplossing en veel kilo’s kwijt wilt raken in korte tijd. Jouw inzet en motivatie is van belang. 

HEB IK EEN VERWIJSBRIEF NODIG?

VitaTwist is vrij toegankelijk. Dit houdt in dat je ook zonder verwijsbrief bij mij terecht kunt. 

WORDEN DE CONSULTEN VERGOED?

VitaTwist  is lid van de BGN Gewichtsconsulenten Nederland. Dit betekent dat mijn pakketten deels of volledig vergoed worden door een groot aantal zorgverzekeraars.

 

Wil je weten of jouw verzekering iets vergoedt? Klik dan hieronder of neem contact met me op.

Check het nu

 

STAAT JOUW VRAAG ER NIET BIJ?

Je mag altijd contact met me opnemen. Ga naar de contactpagina en stuur me een berichtje.

✉️ contact@vitatwist.nl

of app 📲 06 82 48 51 11

WAT ALS IK BEPAALDE DINGEN NIET MAG ETEN?

Ik houd rekening met al jouw wensen, allergieën, behoeften en doelen. Elk plan is persoonlijk opgesteld. Dus geef vooral aan wat je echt niet mag eten, dit verwerk ik in jouw voedingsplan. Ook kun je aangeven wat je echt niet lekker vindt of juist wel. 

WAT IS HET VERSCHIL MET EEN DIËTISTE?

Een diëtiste is een specialist op het gebied van voeding, zowel bij ziekte als gezondheid. Hierbij kun je denken aan een te hoog of te laag BMI, diabetes, hart- en vaatziekten, allergieën en Anorexia Nervosa.

Een gewichtsconsulent is opgeleid om mensen zonder specifiek ziektebeeld te behandelen. Dit kunnen mensen zijn met onder- of overgewicht, mensen die fitter willen worden of lekkerder in hun vel willen zitten. Daarnaast kan een gewichtsconsulent ook voedingsadviezen geven voor een gezond eet- en leefpatroon.

Beiden werken we volgens de richtlijnen voor goede voeding die zijn opgesteld door de Gezondheidsraad.

ZIJN ER GARANTIES DAT IK MIJN STREEFGEWICHT HAAL?

Jouw motivatie en inzet spelen hierbij een grote rol. Het antwoord op deze vraag is dan ook ja en nee. Jij bent verantwoordelijk voor jouw resultaat. Ik ben er om je te helpen en steunen bij het bereiken van je doelen. Ik zal je tips en adviezen geven en je persoonlijk motiveren en begeleiden. Als je serieus met mijn adviezen en tips aan de slag gaat dan ben ik er zeker van dat je gaat afvallen en blijvend op jouw streefgewicht blijft.